Werkplaats

Door voortdurend te blijven investeren in apparatuur en opleiding van onze medewerkers, zijn wij in staat om allerhande werkzaamheden te verrichten aan uw auto of bedrijfsauto. Dat betekent dat u, ongeacht het model of merk auto dat u rijdt, bij Autobedrijf H. Tijhuis terecht kunt voor de volgende diensten:

 • Algemene periodieke keuring (APK)
 • Airco service
 • Automaat spoelen
 • 3D Uitlijning
 • Banden service
 • Schade herstel

Onderhoud

Door uw auto regelmatig te onderhouden, houdt u deze in topconditie. Vanzelfsprekend wordt de levensduur van uw auto verlengt en verkleint u het risico op pech onderweg.

Achterstallig onderhoud daarentegen brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Er zijn namelijk onderdelen, zoals bijvoorbeeld het remsysteem, die aan slijtage onderhevig zijn. Wanneer uw remblokken bijvoorbeeld volledig versleten zijn, zal het remsysteem niet meer functioneren. Ons advies is om minimaal eenmaal per jaar een grote onderhoudsbeurt uit te voeren.

Onze voordelen:

Kwalitatief hoogstaand
De werkplaats van ons bestaat uit kwalitatief hoogstaand gereedschap.

Een afspraak is snel gemaakt
Een afspraak bij Autobedrijf Tijhuis is telefonisch snel gemaakt.

Gratis vervangend vervoer
Tijdens het onderhoud aan uw auto stelt Autobedrijf H. Tijhuis gratis een leenauto ter beschikking.

Persoonlijk contact
Persoonlijk contact vinden wij belangrijk.

Is uw voertuig toe aan een onderhoudsbeurt? Neem dan snel contact met ons op.

APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.
Autobedrijf H. Tijhuis is een RDW-erkend keuringsstation. Al onze keuringen worden uitgevoerd volgens alle wettelijk vastgestelde eisen. Alle essentiële onderdelen van uw auto worden gecontroleerd.
Wij kunnen u verzekeren dat uw auto na de APK veilig is. Dit neemt niet weg dat de APK een momentopname is. Wij raden u daarom aan dat het verstandig is om regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw auto.
Om een eventuele boete te voorkomen is het belangrijk om uw auto te laten keuren voor de vervaldatum van de APK. U kunt uw auto 2 maanden voor de vervaldatum laten keuren. De RDW herinnert u altijd door middel van een brief dat de vervaldatum nadert. Ontvangt u deze brief, schroom niet om telefonisch een afspraak te maken.

Airco service

Het is van belang om de conditie van de airco goed bij te houden en de airco regelmatig te gebruiken, ook in de winter. Wanneer de airco langere tijd niet gebruikt wordt, verliest het systeem langzamerhand zijn koudemiddel en dit kan schade veroorzaken aan de compressor van uw auto. Ook in de winter heeft de airco een handige functie, het voorkomt het beslaan van uw ruiten en haalt vocht uit de lucht. Tevens zorgt de airco voor de juiste temperatuur in uw auto.
Heeft u vragen over uw airco of ondervindt u problemen met uw airco? Neem gerust contact met ons op en wij kijken graag met u mee!

Automaatbak Spoelen

Ondervindt u problemen ondervindt met schakelen, slipt of bonkt uw auto of is het brandstofverbruik hoger dan voorheen? Wellicht kan het spoelen van uw automaatbak deze problemen verhelpen.
Veel auto’s bezitten tegenwoordig een automaatbak. Wanneer deze automaatbak veelvoudig gebruikt wordt, raakt de olie vervuild en verouderd. Daarom is het van belang om uw automaatbak te spoelen! Wanneer uw automaatbak gespoeld wordt, wordt de olie ververst en worden er vreemde deeltjes opgevangen in een speciaal filter. Door de automaatbak tijdig te laten spoelen worden hogere reparatiekosten voorkomen.
Met de juiste apparatuur en kennis kunnen problemen rondom de automaatbak opgelost worden. Bij Autobedrijf H. Tijhuis hebben wij deze apparatuur en onze monteurs zijn échte specialisten in het spoelen van uw automaatbak.

Bandenservice

De banden zijn een cruciaal onderdeel van de auto. Tijdens een onderhoudsbeurt of APK zullen onze monteurs uw banden kritisch beoordelen. Mochten uw banden aan vervanging toe zijn, dan hebben zij de juiste kennis paraat om u juist te kunnen adviseren.
Door onze geavanceerde werkplaatsinrichting zijn wij tevens in staat om uw banden goed uit te lijnen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze uitlijnpagina.

Bandenopslag

Wij bieden u de mogelijkheid om uw zomer- of winterbanden op te slaan in ons bandenhotel. Op deze manier bent u niet meer genoodzaakt om halfjaarlijks uw banden te vervoeren naar de garage en het bespaard u natuurlijk ruimte. Vraag naar de voorwaarden bij uw volgende bezoek.

Uitlijnen

Autobedrijf H. Tijhuis is in het bezit van een Hunter 3D uitlijnbrug. Dit is een van de meest geavanceerde uitlijntechnologie op dit moment. Tijdens het uitlijnen zullen onze monteur de wielophanging van uw auto weer afstellen op de door de fabrikant gewenste stand.
Door het regelmatig rijden over oneffen terrein, het raken van een stoeprandje of indien er enkele slijtageonderdelen versleten zijn, kan uw onderstel een verkeerde positie aannemen. Dit wil zeggen dat de banden van uw auto niet meer recht op het wegdek staan.

Wanneer moet uw auto uitgelijnd worden?:

 • Wanneer je auto niet uit zichzelf in een rechte lijn rijdt;
 • Als je stuurwiel te licht of te zwaar beweegt tijdens het sturen;
 • Als een wiel een stoeprand heeft geraakt of hard in een put is terechtgekomen;
 • Als er reparaties of vervangingen zijn gedaan aan de wielophanging of onderstel van je auto;
 • Je stuur scheef staat als de auto in een rechte lijn rijdt;
 • Als je auto een kant op trekt en je telkens moet bijsturen om rechtuit te gaan;
 • Als je een keer een aanrijding hebt gehad, want de kracht van een aanrijding werkt door in de ophanging en onderstel van je auto;
 • Als je auto niet stabiel rijdt en snel van richting verandert bij oneffenheden op de weg zoals drempels, slecht wegdek, spoorvorming etc.;
 • Als je stuur niet automatisch terugdraait naar de middenstand als je een bocht uit rijdt, en;
 • Als je de banden van je auto schuin afslijten op de randen (ook wel bekend als ‘cuppen’) in plaats van evenredig over het gehele profieloppervlak.
  Indien uw auto weer optimaal is uitgelijnd, zult u dit direct merken. Uw auto rijdt comfortabeler en milieuvriendelijker. Een goed uitgebalanceerde auto:
 • Trekt niet meer scheef;
 • Trilt niet meer;
 • Verbruikt minder brandstof;
 • Vertoont minder bandenslijtage;
 • Vertoont gelijkmatige bandenslijtage;
 • Is veiliger en rijdt comfortabeler.

Hoe vaak je moet uitlijnen hangt af van de rijomstandigheden, je eigen rijstijl, de staat van onderhoud van je auto, slijtage en natuurlijk hoe veel kilometers je rijdt per jaar. Hoe meer kilometers je rijdt, hoe vaker je banden moet vervangen en onderhoud uit laat voeren. Ook voor de wintersporters onder ons geldt natuurlijk om je auto te laten controleren en uitlijnen als je je winterbanden laat monteren.

Schadeherstel

Schade aan uw auto is altijd vervelend! Binnen Autobedrijf H. Tijhuis zijn wij in staat om de schade aan uw auto weer vakkundig te verhelpen. Daarnaast staan wij u bij in een goede afhandeling van uw schade.

Ruitschade

Heeft u een sterretje in uw ruit of beschadiging aan uw ruit? Dat is vervelend, maar voor ons geen probleem! Het is verstandig om kleine sterretjes snel te laten repareren voordat deze verder uitgroeien tot een scheur. Wij kunnen de meeste sterretjes en beschadigingen aan uw autoruit snel repareren. Wanneer het sterretje uitgroeit tot een scheur moet de gehele ruit worden vervangen, ook dan helpen wij u graag.